• binnen 7 werkdagen geleverd
  • 25 jaar evaring
  • Wij maken u steenrijk
FAQ & Contact
1 Veel gestelde vragen
1.1 Kan ik bij u per vierkante meter bestellen?

Ja, alles wordt per vierkante meter (m2) besteld, dit geld ook andere producten in de catogorie zand en grind, die per 25 killo zakken of per 950 killo big bags worden geleverd.

 

1.2 Wanneer is de leveringsdag bekend?

De leveringsdag is vaak bekend twee dagen voor de levering. U krijgt een mail met de tijdstip en de dag, op de dag zelf van de levering zal de chauffeur u bellen, zodat u instructies kan geven mits u er zelf niet aanwezig bent.

 

1.3 Moet ik bij de levering aanwezig zijn?

Het is natuurlijk het handigst als u thuis bent, maar u hoeft niet perse bij een levering aanwezig te zijn, houdt u dan wel uw mobiele telefoon aan zodat u eventueel telefonisch nog aanwijzingen kan geven.

 

1.4 Kan ik mijn bestelling zelf ophalen?

Ja, dat kan in principe wel. Maar wij raden het altijd sterk af. Veel mensen vergissen zich in het gewicht van de bestrating, dit overschreidt al snel de 2000 kg. Teveel voor 1 ritje met een aanhangwagen. Bovendien gaan alle stenen dan een extra keer door uw handen! En bedenk hoeveel tijd / reiskosten u kwijt bent, terwijl de bezorgkosten maximaal €79,- zijn. De voorraad staat in Druten, Waalwijk en Emmen, en dus niet in onze vestigingsplaats Laren.

 

1.5 Waar kan ik de stenen bekijken?

U kunt de stenen in de showtuin van de fabriek zelf bekijken, kijk voor het adres op www.excluton.nl.

1.6 Waarom kan ik niet onder rembours betalen?

U kunt bij ons niet onder rembours betalen omdat het transport apart wordt ingehuurd door de fabriek zelf. Er zijn dus drie partijen: de dealer Steengoedkoop.nl, de fabriek Excluton en een externe distributeur (verschillende transportbedrijven). Deze vaak wisselende transporteurs zijn niet ingesteld voor het betalen aan de wagen.

1.7 Waarom kan ik niet achteraf betalen?

Helaas worden rekeningen vaak niet betaald. De kosten van wanbetaling willen wij niet ten koste van de aan u geboden prijzen laten gaan. Wij kunnen zo goedkoop leveren omdat wij geen debiteurenbestand hebben en zo kunnen wij onze winstmarge minimaliseren.

 

1.8 Wat is een facet, ZF MF?

Een facet is aan afgeslepen rand op een tegel. Bij een betontegel met facet, MF, herkent u het als een gewone stoeptegel. Wilt u een strake tegel dan neemt u dus een tegel zonder facet ZF.

 

1.9 Hoe ziet een pallet eruit?

De pallet is alleen een verpakkingspallet en geen Euro pallet. Een pallet stenen is opgebouwd uit lagen, elke laag is ongeveer 1 m2. 

 

 

1.10 Hoe ziet een pak eruit?

Een pak is een ijzerband om een rij tegels, zonder pallet. Een pak is ca. 1.20m lang.

 

 

1.11 Hoe ziet een bigbag eruit?

Een bigbag staat op een Euro pallet, deze statiegeld pallet is €9,52 waard. Het is voor ons te duur om de pallet weer op te halen, dat verlies nemen we. Mocht u nu heel veel bigbags hebben besteld dan leveren we ook wel eens zonder Euro pallets. U heeft dus geen recht op een Euro pallet, u betaalt er ook niet voor. U kunt de pallet ergens in de buurt inleveren of gewoon weggooien. De inhoud van de bigbag is 0.8 m3 / 1.3 ton. De zak is geen statiegeld zak en kan gewoon weggegooid worden. 
 

 

1.12 Hoe ziet een minibag eruit?

Een minibag staat op een Euro pallet, deze statiegeld pallet is €9,52 waard. Het is voor ons te duur om de pallet weer op te halen, dat verlies nemen we. Mocht u nu heel veel bigbags hebben besteld dan leveren we ook wel eens zonder Euro pallets. U heeft dus geen recht op een Euro pallet, u betaalt er ook niet voor. U kunt de pallet ergens in de buurt inleveren of gewoon weggooien. De inhoud van de minibag is 0.4 m3 / 0.65 ton. De zak is geen statiegeld zak en kan gewoon weggegooid worden.

 

1.13 Hoe ziet een gaas eruit?

Een gaas staat op een Euro pallet. Deze Euro pallet is €9,52 waard, dit verlies nemen we omdat het voor ons te duur is de pallet weer op te halen. U kunt de pallet ergens in de buurt inleveren of gewoon weggooien. De inhoud van een gaas is 0.8 m3 /1.3 ton.

 

 

1.14 Hoe ziet een minigaas eruit?

Een minigaas staat op een Euro pallet. Deze Euro pallet is €9,52 waard, dit verlies nemen we omdat het voor ons te duur is de pallet weer op te halen. U kunt de pallet ergens in de buurt inleveren of gewoon weggooien. De inhoud van een minigaas is 0.4 m3 /0.65 ton.

 

 

1.15 Wat moet ik met de big/minibag en de Euro pallets doen?

Een Euro pallet is €9,52 waard, dit verlies nemen we omdat het voor ons te duur is de pallet weer op te halen. U kunt de pallet ergens in de buurt inleveren en dus €9,52 overhouden of gewoon weggooien. De bag is geen statiegeld zak en kan gewoon weggegooid worden.
 

1.16 Kan ik minder dan een besteleenheid bestellen, bijvoorbeeld bij opsluitbanden of betontegels?

Nee, de besteleenheid is de minimale afname. U kunt dus niet een paar opsluitbanden of tegels los bestellen.
 

1.17 Met wat voor een vrachtwagen wordt er geleverd?

Levering geschiedt met een 18 meter traileroplegger met meedraaiende achteras (zie foto) op de trailer zit een klem arm met een actiradius van circa 2 meter. Wij leveren tot waar we kunnen komen met de vrachtwagen naar inzicht van de chauffeur. Oude binnensteden en oude arbeiderswijken met korte bochten en geparkeerde auto's, zijn voornamelijk de moeilijk te bereiken plaatsen.

 

 

Neem contact op
* Verplichte velden