• binnen 7 werkdagen geleverd
  • 25 jaar evaring
  • Wij maken u steenrijk

Sierbestrating

Sierbestrating, de mooiere vorm van bestrating. Uitstekend als decoratie voor uw tuin en oprit.
Lees meer

Sierbestrating 

In vroege jaren 1900 was het woord sierbestrating onbekend in de Nederlandse omgeving, toen werd vooral straatbaksteen of te wel klinkers gebruikt om de publieke steden en wegen te bestraten en was de tuin van de Nederlander vaak niet bestraat omdat het gewoonweg niet mooi was en meer functioneel doeleinden had dan sierlijke. Na de tweede wereld oorlog veranderde dit, vooral veel herbouwd moest worden en de economie gigantisch aantrok, men had overvloed aan werk en dus ook sterke financiële koop kracht. Men wou een persoonlijke oprit die natuurlijk functioneel was, maar ook visueel aantrekkelijk. Inspiratie kwam van de romeinen die lang voor onze tijd al sierlijke stenen en tuinen wisten te maken, natuurlijk had je keramische stenen en natuursteen, maar waren vaak aleen wegelegd voor de meest fortuinlijke, Daarbij kwam de ontwikkeling van een betonsteen die voor iedereen betaalbaar was maar toch visueel verfijnd, door het impregneren van beton met een kleur en daarop nog een bepaalde afwerking, zoals getrommeld, waardoor de bestrating  een authentieke en robuste look kreeg en zo de naam sierbestrating kreeg

Soorten en afwerkingen

Uiteraad zijn er meedere verschilende soorten en afwerkeningen, laten we biginnen met de soorten.

Gebakken sierbestrating, dat wilt zeggen dat het product is geproduceerd uit Rivier klei en is dus een heel duurzaam en ecologisch product wat geworven wordt uit de natuur zelf en is niet zoals beton oneindig produceer baar, de gebakken 'Waalformaat' ziet u vaak in steden liggen, waarom? Nou omdat het product zon decenia meegaat. Gebakken sierbestrating is oersterk en kleurvast en wordt vaker mooier na de tijd verstrijkt, is het goedkoop? Maar zoekt u een product dat makelijk te onderhouden is en eigenlijk nooit hoeft te vervangen? Gebakken sierbestrating is het antwoord. 

Beton sierbestrating, Een mengsel van cement,zand en grind. Daarbij wordt vaak een kleurstof aan toegevoegd. Maar laatste tijd krijgen steeds meer beton sierbestrating een top laag coating. Dat wilt zeggen dat als de betonsteen 5 centimeter dik is dat 4 centimeter beton is en 1 centimeter toplaag, de samenstelling van deze toplaag is vaak geperste natuursteen, wat zeg je? Natuursteen? ja. Om de beton sierbestrating kleurvast en langduriger mee te laten gaan. Onze leverancier ''Excluton' heeft als eerste met bestrating het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat mogen ontvangen ''Cradle to cradle' Dus u koopt niet alleen een mooi product, maar ook een milieu vriendelijke oplossing voor u tuin. 

Afwerkingen

Getrommeld sierbestrating

De getrommelde sierbestating, meest populair en onder de naam Abbeystone herkenbaar. Daarvoor werdt de naam Koppelstone van oudsher gebruikt. Zoals de naam al verklapt, worden de stenen in een trommel of een soort centrifuge machine gelegd, waarbij de kantjes van de steen worden afgebeten en daardoor zijn herkenbare uitstraling krijgt net of de steen al meer dan honderd jaar in u tuin ligt maar nog steeds na al die jaren als nieuw kwa kleur is.

Strakke sierbestating

Strak en modern? dan kunt het beste gaan voor de steen onder de naam Puras. Ik ben zelf heel enthousiast over de oprit-steen banenverband 8 cm die sinds 2016 op de markt is. Hij is ietjes duurder dan de reguliere oprit steen oftewel de betonstraatsteen (klinker) Maar....wat een prachtig product, toen ik het voor het eerst zag, kon ik bijna niet geloven dat het een beton product was, zulke mooie kleuren en daarbij heeft het ook om een banen verband wat drie verschilende maten heeft. Ik zou zeggen, als je bestrating voor je oprit zoekt, gegarandeerd als u de oprit-steen baneverband, in welke kleur dan ook koopt, Dat u geen dag er spijt van krijgt, echt gaaf

Afmetingen sierbestrating 

De afmetingen van u sierbestrating is vaak een kwestie van smaak,  maar soms heeft het ook een praktische reden. Gebruikt u het voor u oprit of voor u tuin? Zoekt u vierkante of langwerpige sierbestrating, of liever iets speels zoals wildverband of banenverband, dat vaak drie verschilende maten bevat. U zoekt een formaat voor een steen maar kan het niet op onze site vinden? Neem contact met ons op

Sierbestrating voor u tuin

voor u tuin adviseren wij vaak een dunnere steen, terwijl de lengte en breedte u zelf mag bepalen. Waarom een dunnere steen? Nou dat scheelt weer in de kosten, heeft u bijvoorbeeld zwaar materiaal in u tuin zoals een jacuzzi of een marmeren tafel, dan is een dikkere steen geadviseerd, gebruikt u de sierbestrating voor een voetpad een terras dan is de dikte niet belangrijk.

Sierbestrating voor u oprit

Voor de oprit is een dikke van minimaal 6 centimeter verijst en een maximale lengte van 20 cm en 30 cm breedte, dus 20x30. Groter dan dit is niet geadviseerd voor oprit, wilt u toch een grotere steen laat u dan eerst goed informeren wat mogelijk is. Hoe dikker en kleiner het formaat, hoe sterker de oprit.